Ook dit jaar mag één van de vrijwilligers de trofee ‘Weidewachter  van het jaar’ ontvangen. Binnen het ACK hebben we met elkaar gesproken over het afgelopen seizoen. We hebben onze gedachten laten gaan over alle vrijwilligers die bij het weidevogelbeheer betrokken zijn en een heel aantal mensen passeerden de revue om kans te maken op de mooie titel ‘Weidewachter van het jaar 2021’!

Wat ons betreft was er echter iemand die er duidelijk uitsprong als het gaat om inzet en enthousiasme. Daarom benoemen we Henk Krikke tot weidewachter van het jaar!

Henk is, zoals velen weten, dronepiloot en op die manier betrokken bij het weidevogelbeheer in de Krimpenerwaard. Henk is piloot van het eerste uur en is door de jaren heen ook een vogelman geworden. Zijn liefde voor de polder en de vogels maakt dat hij zich met veel toewijding inzet voor ons gezamenlijke weidevogel doel!

Gecombineerd met de technische achtergrond die Henk heeft, zorgt dit ervoor dat hij veel zaken aan elkaar knoopt en fungeert als een bruggenbouwer. Hij maakt met alle betrokkenen, dus zowel weidewachter als agrariërs, verbinding en luistert en analyseert op een positieve manier. Voor het ACK is Henk een geweldige sparringpartner als het gaat om de inzet en het gebruik van de drone binnen het weidevogelbeheer. Menig avondje brainstormen is er al aan gewijd en vaak worden er daardoor weer stappen gezet om de gebruiksvriendelijkheid van het systeem te verbeteren en de inzet efficiënter te maken.

Henk heeft zich in het afgelopen jaren ook ingezet om nieuwe leden voor het droneteam aan te trekken en op te leiden. Alle piloten hebben, mede door de hulp van Henk, hun certificaat gehaald voor het vliegen met de drones van het ACK. Naast het opleidingstraject heeft Henk zich ook verdiept in de wet- en regelgeving rondom drones. Dit is een steeds veranderende materie die hij continue in de gaten houdt.

Er zijn nog veel meer zaken te noemen die Henk tot een enorm betrokken vrijwilliger maakt, maar zoals inmiddels duidelijk zal zijn verdient hij als geen ander de titel ‘Weidewachter van het jaar 2021’! We zijn ergblij met Henk en hopen dat we deze prettige samenwerking de komende jaren zullen voortzetten.