Op het melkveebedrijf van de familie Mulder horen weidevogels er net zo goed bij als koeien. Op zaterdag 24 juli stelt familie Mulder hun bedrijf open zodat iedereen kan zien hoe weidevogelbeheer wordt ingepast in hun bedrijfsvoering.
 
U bent van harte welkom om een kijkje op het bedrijf, bij het jongvee en de koeien te nemen. Daarnaast is er een schepnet-excursie om te ontdekken wat er zoal leeft in de boerensloten in de Krimpenerwaard. Familie Mulder doet enthousiast mee aan slootkantbeheer en heeft diverse kruiden ingezaaid. U komt dus van alles te weten over de biodiversiteit van de Krimpenerwaardse polder. 
 
Op één van de percelen van de familie Mulder is een plas dras gerealiseerd door middel van een waterinfiltratie systeem. Via dit systeem wordt het perceel tijdelijk vernat om zo een fijne leef omgeving voor de weidevogels te creëren. Tot slot vindt u op het bedrijf één van de succesvolle broedlocaties van de zwarte stern. Spot u de zwarte sterns met hun vliegvlugge kuikens vanaf de uitkijk post?
 
Om 16.00 uur kunt u mee de weilanden in om de koeien weer naar de stal te brengen, het melken begint om 16.30 uur en is zeker een kijkje waard.
 
Nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom van 10.00 – 17.00 uur bij de familie Mulder, West Vlisterdijk 17 in Vlist. Tevens onderdeel van de fietsroutes van de Herman de Man maand.

 

Foto: Peter Dullaard