Op 10 en 24 juli zullen wij als Weidehof aanwezig zijn bij 2 van onze deelnemers langs 1 van de 5 fietsroutes. Op 10 juli vindt u ons bij familie de Jong, West Vlisterdijk 32 (10.00-16.00 uur) en op 24 juli bij familie Mulder, West Vlisterdijk 17 (10.00-17.00 uur).

Voor meer informatie kunt u terecht op de website : www.hermandeman.nl Hierop staan alle activiteiten en eventuele mogelijkheid tot inschrijven op activiteiten.

Op www.facebook.com/hermandemanschrijver worden al regelmatig tipjes van de sluier opgelicht!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Herman de Man (1898-1946) was een gevierd streekauteur wiens bekendste werk, Het wassende water, tot televisie serie is bewerkt. Zijn boeken spelen zich meestal af in de Lopiker- en Krimpenerwaard en refereren soms aan Gouda. Een speciale Herman de Man maand, van 8 juli t/m 8 augustus, gaat via recreatieve, cultureel-historische, culinaire en andere activiteiten, de interesse in Herman de Man nieuw leven inblazen. Biograaf Gé Vaartjes opent de maand op 8 juli met het levensverhaal van Herman de Man.

De beste manier om het land van Herman de Man te ontdekken is per fiets. Er zijn 5 fietsroutes door de mooie Lopiker- en Krimpenerwaard. Met de wind door de haren lekker peddelen langs de groene weilanden met koeien en schapen, historische boerderijen, van het ene pittoreske dorp naar het andere.

Onderweg kunt u afstappen voor een stadswandeling, een vaartocht, snuffelen op de rommelmarkt, een vertelvoorstelling, een bezoek op het boerenerf, herinneringen aan de tv-serie Het Wassende Water, en nog veel meer. Het handigst is om van tevoren uit te zoeken wat je wilt zien of doen en dat te reserveren. Er zijn ook locaties waar je kunt aanwaaien.