WeideWinst-website biedt melkveehouder praktische tips
 
Hoe zorg je met weinig moeite en kosten voor meer biodiversiteit op je bedrijf? Er is steeds meer aandacht vanuit overheid en maatschappij voor bescherming en behoud van weidevogels. En de rol van de landbouw daarbij. Met meer kruiden in het gras zorg je voor meer voedsel voor de weidevogels in de vorm van insecten. En een slootrand met hogere vegetatie kan dienen als beschutting. Ideeën zijn er dus wel, maar hoe past het in je bedrijfsvoering? Ontdek het op de nieuwe site www.weidewinst.nl
 
Maatregelen en tips
Op www.weidewinst.nl staan handige én praktische maatregelen voor melkveehouders. Denk aan meer en vroeger beweiden, afwisseling in de maaipercelen (kleinere aaneengesloten blokken) en/of een aangepaste bemesting. Eenvoudige maatregelen waarmee je met weinig moeite en kosten meer biodiversiteit realiseert. Bovendien bieden deze maatregelen ook nog voordelen voor je bedrijf. Dubbele winst dus, vandaar de naam WeideWinst. 
 
Krachtenbundeling voor boer(en) biodiversiteit
WeideWinst is een initiatief van verschillende partijen die zich inzetten voor meer biodiversiteit en het behoud van weidevogels in de provincie Zuid-Holland. Daarvoor brengen zij kennis, ervaring, praktijkonderzoek en wetenschappelijk onderzoek in. Die inbreng wordt vertaald naar praktische tips en maatregelen waarmee melkveehouders concreet aan de slag kunnen op hun bedrijf. Goede samenwerking met de boeren is daarbij een belangrijke voorwaarde. Daarom gebeurt onderzoek bij boeren op het land en zijn zij betrokken bij het uitdenken en -testen van maatregelen.
 
Ontdek met welke maatregelen jij WeideWinst behaalt en bijdraagt aan biodiversiteit. En deel je tips of ervaringen voor meer WeideWinst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
WeideWinst is een gezamenlijk initiatief van Louis Bolk Instituut, PPP-Agro Advies, Veenweiden Innovatiecentrum (VIC) en Van Hall Larenstein. Deze website is een van de activiteiten van 'Winst en Weidevogels', een project gefinancierd door de provincie Zuid-Holland.